VENMO OTVARA USLUGU PLAĆANJA APLIKACIJAMA TREĆIH STRANA - TECHCRUNCH - MOBILNI - 2019

Anonim

Venmo, služba platnog prometa od strane PayPala, sada je postala platna platforma nakon što je otvorila aplikacije i usluge treće strane.

Značajka je jednostavna kao i zvuči. Korisnici tvrtke Venmo mogu platiti u drugim aplikacijama pomoću usluge, kao što bi mogli kupovati i platiti putem gumba PayPal na web-lokaciji. Funkcionalnost polako počinje polako. U početku će se pokrenuti na nekoliko korisnika iOS-a i ograničen je na rad s platformom za naručivanje ulaznica Gametime i uslugu isporuke hrane Munchery, no Venmo se nada da će uskoro dodati nove korisnike, partnere i značajke.

Značajka predstavlja prvi veliki pokušaj zarađivanja Venma, koji je došao u eBayov posao preko 800 milijuna dolara stjecanja Braintreea, koji posjeduje Venmo, još 2013. godine.

Kvarc, koji je razbio vijest o priči prije nego što je objavio Venmo, izjavio je kako se planira da će značajka Venmo biti izvučena na postojeću bazu trgovaca PayPala, koja će, ako je istinita, nadjačati svoj doseg i potencijalno pretvoriti u mobilni, doba PayPal. Naravno ima puno natjecanja. Sam PayPal ima proizvode usmjerene na mobilne uređaje - poput peer-to-peer aplikacije PayPal.me - dok su Facebook Messenger i Snapchat među brojnim aplikacijama za slanje poruka koje slično mlada demografija koriste za Venmo, a koje nude i rješenje za plaćanje. Zatim tu je i Apple Pay, Samsung Pay i Android Pay.

Venmo i Braintree dvije su usluge koje su pomogle PayPalu, pravi razbuktatelj kad je srušio na sceni, korak s tempom promjene jer mobilni postaje glavni pristupni kanal za stotine milijuna na planeti. Doista, cijena dionica PayPal porasla je za šest posto u trgovini nakon radnog vremena u srijedu na vijestima da je prihod tvrtke porastao 17 posto u odnosu na prošlu godinu u četvrtom tromjesečju 2015. godine. Braintree (i Venmo) su važne grane njezinog poslovanja i uz dodatak poznatog poduzetnika Wizard Casares i njegovog poduzetnika bitcoina do svojeg odbora ovog mjeseca, plaćeni div je svakako paziti na budućnost novca.