IZVJEŠĆE: LTE ŽIVI U GOOGLEU I LG'S NEXUSU 4! (BAREM U KANADI) - TECHCRUNCH - MOBILNI - 2019

Anonim

Googleovi Nexus 4 pametni telefoni prodaju se kao hotcakes, unatoč velikom kritiku da uređaj ne podržava superbrzu bežičnu širokopojasnu mrežu na LTE mrežama. No pojavio se video koji očigledno odbacuje tu činjenicu: LTE možete uključiti na uređaju putem jednostavnog kratkog koda koji unosite na bateriju.

Prema videu objavljenom na YouTubeu kanadski blog Tekgadg (i ugrađen u nastavku), korisnik može upisati u * # * # 4636 # * # * kao telefonski broj koji zatim prikazuje izbornik postavki telefona. Tamo možete prebaciti telefon sa zadanog WCDMA preferiranog načina rada koji podržava LTE. Ako mreža na kojoj se nalazite nudi LTE u podržanom LTE bendu, tada se pojavljuje na uređaju.

Ovo daljnje ispitivanje brzine koje je postavio korisnik a1jatt na forumu za razvojne inženjere XDA pokazao mu se kako pokazuje njegovu LTE-omogućenu Nexus 4 koja povećava brzinu do 21 Mbps na Telus LTE mreži.

Kao što je istaknuto s Android Authority, LTE, kao što je prikazano u videu, čini se da radi samo na dva LTE-omogućena banda, 1700MHz i 2100MHz. To su frekvencije koje koriste prijevoznici u Tekgadgovom domaćem tržištu Kanade: Rogers Wireless, Telus i Bell Canada.

To, i činjenica da trebate raditi malo hakiranje kako bi LTE radili, su dva moguća zastoja. Neki vjeruju da takva vrsta hacka ne treba računati kao odgovarajuća LTE podrška.

No, za one koji traže zaobilazno rješenje, ili za razmišljanje o tome što bi moglo biti na putu prema naprijed, to je šansa nade. Još uvijek pokušavamo utvrditi je li (a) ovo stvarno točno i (b) hoće li LTE raditi na drugim frekvencijama.

O tome smo se obratili Googleu, a glasnogovornik nas uputio LG-u. Zato se sada obratimo tvrtki LG za komentar i ažurirat ćemo ovaj post dok saznamo više.

Za sada, ovdje je popis s Wikipedije svih LTE mreža širom svijeta i kojim bendovima na kojima rade. Vidite da postoje i drugi tržišta na kojima se trenutno koriste 1700/2100 bendovi, uključujući Japan, te neke od američkih operatera, uključujući AT & T. I, kako nas komentar u nastavku podsjeća, budućna LTE mreža T-Mobilea u SAD-u također će se izvoditi na 1700MHz.

(h / t Steve)