FACEBOOK MOBILNI OPERATER NAPLATE OTVARA EKONOMIJU APLIKACIJE NA KREDITNU KARTICU - MANJE - TECHCRUNCH - MOBILNI - 2019

Anonim

Mobilni web, a ne pametni telefon ili tradicionalni web, Facebook je najpopularnije sučelje. Sad stotine milijuna korisnika, uključujući prepaidne mobilne korisnike na tržištima u razvoju koji nemaju kreditne kartice, moći će kupiti putem aplikacije i zaraditi novac u Facebooku zahvaljujući najavi naplate putem mobilnog operatera za kupnje virtualnih valuta Credits.

Ovo je veliki korak ka Facebookovoj unovčavanju mobilnog uređaja unatoč dominaciji pametnih telefona od strane Applea i Googlea. Za osobe bez kreditnih kartica na kojima nisu dostupne darovne kartice Facebook Credits, naplata operatora neće biti samo pogodnost, već bi mogla postati glavni način za njihovo sudjelovanje u ekonomiji Facebook mobilnih aplikacija.

U razgovoru s piscem Ingridom Lundenom jutros CTO Bret Taylor je rekao da Facebook mobilni internet ima dvostruko više korisnika od Facebooka za iOS ili Android. Ove platforme za pametne telefone imale su oko 57 milijuna dnevno aktivnih korisnika i 85-100 milijuna aktivnih korisnika mjesečno kada je Facebook prekinuo javno izvješćivanje o njihovim brojevima krajem 2011., što ukazuje da Facebook za mobilni internet može imati više od 110 milijuna DAU-a i 170 milijuna MAU-a.

Čak i ako mali postotak onih koji kupuju Facebookovu Credits virtualnu valutu putem fakturiranja operatera, to bi moglo postati važan prihod za Facebook. Ipak, Facebook možda mora platiti veliki komad od 30 posto poreza na kupnju operaterima, a kreditna kartica-manje možda neće imati tona raspoloživog dohotka.

U SAD-u, Velikoj Britaniji i drugim razvijenim tržištima, tinejdžeri i oni bez kreditnih kartica kupuju unaprijed plaćene kreditne kartice Facebook Credits u maloprodajnim trgovinama i otkupi ih ​​da bi kupovali putem aplikacije. Slično tome, prepaid mobilni korisnici koji su pristupili Facebook mobilnoj web stranici mogli bi platiti gotovinu u lokalnoj trgovini kako bi popunili svoj mobilni račun, a zatim iskoristili saldo da bi kupili Facebook kredite. To znači da Facebook neće morati dobiti unaprijed plaćene kreditne kartice koje se mogu kupiti širom svijeta, a može se jednostavno prenositi na već prisutne mobilne kartice za dopunjavanje. Korisnici mogu zaraditi Credits kroz ponude, ali nagradne ponude često zahtijevaju veliku kreditnu karticu ili PayPal kupnju.

Facebook radi na računima operatera koji obračunava AT & T, Deutsche Telekom, Orange, Telefónicu, T-Mobile SAD, Verizon, Vodafone, KDDI, SOFTBANK MOBILE Corp i moraju biti uzbuđeni. Malo je ljudi imalo sreću s vlastitim platformama za aplikacije, tako da će doći do smanjenja Facebookovog 30-postotnog poreza na kredite, što će im omogućiti prihod s niskim naporima u kojima nisu uspjeli. Ako Facebookova mobilna aplikacijska platforma proizvodi dovoljnu prodaju, vjerojatno će doći do više operatera.

Proširena populacija korisnika koji zarađuju može također učiniti Facebookovu mobilnu platformu privlačnima za programere koji su već zalupili objavljivanjem svojih aplikacija za iOS i fragmentirane Androidove gradnje. Iako mi Facebook kaže da ne gleda svoju podršku Facebookovih integracija u HTML5 aplikacije kao izravnu konkurenciju s Appleovim i Googleovim platformama, sigurno neće smetati razvojnim programerima koji proizvode aplikacije za jednu platformu gdje može prikupiti 30 posto poreza.

Najveća prijetnja koju je Facebook uvrstio u S-1 na IPO bila je nemogućnost unovčavanja mobilnog telefona. Odjednom velika dostupnost putem mobilnog weba ne zvuči kao tako loša alternativa posjedovanju platforme aplikacije za pametne telefone.

(Slika: Vrijeme)